KAYA OTEL Garson İş İlanı

Garson iş ilanı açıklaması

İş Tanımı

GARSON İŞ TANIMI

GÖREV ÜNVANI:GARSON

ÜSTLERİ:SALON ŞEFİ, İŞLETME MÜDÜRÜ

ASTLARI:KOMİ


1.     GÖREV TARİFİ:Salondaki servisin başlamasından bitimine kadar olan aşamalarda düzenin ayarlanmasını sağlar.
2.     GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLAR:Servis masalarının düzenini sağlar.Müşterileri en iyi şekilde ağırlar.Müşteriye servisi sunar.Servisteki eksikleri tespit eder ve sonuçlandırır.Akşam kapanışta servislerin toplanmasını sağlar.
3.     BU POZİSYONDA ÇALIŞANLARDA BULUNMASI GEREKEN ÖZELLİKLER
3.1   EĞİTİM DÜZEYİ:Asgari lise mezunu olmalı Asgari bir yabancı dil bilmeli

3.2   MESLEKİ TECRÜBE:Konusunda en az 2 yıl iş tecrübesi olmalı

3.3   ÖZELLİKLER:Ekip çalışması ruhuna sahip olmalı. Müşteri odaklı olmalı. Kendisini, işini ve şirketini sevmeli.Yaptığı işi bir yaşam tarzı olarak benimsemeli.Yaş ortalaması 20-35 olmalı.Bilgisayar ve ilgili programları bilmeli

3.4   PREZENTASYON:Diksiyonu düzgün olmalı. Kılık kıyafetine özen göstermeli. Aktif ve güler yüzlü olmalı
4.     BEKLENTİLER:Değerli çalışanımız;Bir restoranda iyi yemek kadar iyi bir servis de önemlidir. Ve siz bu servisi yöneten kişisiniz. Sizin göreviniz; işletme politika ve kuralları doğrultusunda sorumlu olduğunuz servis alanında koordinasyonu sağlama, bölüm içi aktiviteleri işletme standartlarına uygun yürütme konularında Müdür’ e yardımcı olma, konuk memnuniyetini en yüksek seviyeye çıkarma ve korumadır.Bu görevleri yerine getirirken sizden istediklerimiz aşağıdaki gibidir;
4.1. MESAİ SAATLERİ İÇİNDE SİZDEN BEKLEDİKLERİMİZ…

Eğitimlere katılmanız ve öğrenilenleri uygulamanız gerekmektedir. Eğitiminiz restoranımız olduğu kadar sizin içinde önemlidir.Mesainize zamanında gelmelisiniz.Giyiminize her zaman dikkat etmeniz gerekmektedir. Astlarınıza örnek olabilmek, onları denetleyebilmek için, sizin her zaman örnek gösterilebilecek konumda olmanız gerektiğini unutmayınız.Kişisel bakımınız daima üst seviyede olmalıdır. Genelgelerimizde belirtildiği gibi saç tıraşınızı olmalı, sakal tıraşınızı her gün muhakkak yapmalısınız…
4.2. SERVİS ÖNCESİ SİZDEN BEKLEDİKLERİMİZ…

Yapılan çalışmaların kalitesini denetlememiz gerekmektedir. Yapılan çalışmalardan emin olmanız servis esnasında, servisin sorunsuz olabilmesi, çıkan her hangi bir sorunda olaylara hakim olabilmeniz ve müdahale sürenizin kısalması açısından önemlidir.Astlarınızı denetlemeniz istenmektedir. ( kıyafetleri, mesai saatlerini, işi yapış şekillerini… vs.) sorumlu olduğunuz kişinin her hareketinden de sorumlu olduğunuzu sakın unutmayınız.Restoranda kullanılan malzemelerin şirket menfaatleri doğrultusunda kullanmalısınız. ( malzeme kullanımında fireleri en aza indirmelisiniz.)Bölüme ait malzemelerin her zaman servise hazır bulunmasını sağlamalısınız. Servant ve servis arabalarının düzenini denetlemeli ve hazırlatmalısınız.Ziyafetin çeşidine ve işletmenin isteklerine göre salonu hazırlamalı veya hazırlatmalısınız.

4.3. SERVİS ESNASINDA SİZDEN BEKLEDİKLERİMİZ…

Müşterilerimizi salon başında karşılamanız, masaya kadar eşlik etmeniz gerekmektedir.Her gelen müşteriye ‘’ iyi günler, akşamlar efendim’’ ‘’ hoş geldiniz efendim’’ demelisiniz.Mönüyü sunup, sipariş alıp, satış artırıcı tavsiyelerde bulunmalısınız. aldığınız siparişi müşteriye teyit ettirmelisiniz. Servis sırasında yapılan işlemleri denetlemelisiniz. Servisin aksamadan yürümesini sağlamalısınız. Müşteriye sunacağınız ürünlerin son kontrollerini yapmalısınız. Standartlara uymayan hiçbir ürünü müşteriye sunmamalı, düzeltilmesini sağlamalısınız. Yemekleri ısı derecesi ve kalitelerini kaybetmeden servis yapmalısınız. Amiriniz ve mutfak şefiniz ile iletişimde olmalısınız. Servisin yemek sıralamasına göre yapılmasını ve boşların toplanmasını denetlemelisiniz.Müşterinin istek ve şikayetlerini; sözlerini kesmeden dinlemeli, her koşulda işletmenin kalitesine göre davranmalısınız.( kibarlığınızı daima muhafaza etmelisiniz.) Bayan müşterilerimize hitap şekline çok dikkat etmelisiniz. Hanımefendi kelimesinden başka hiçbir hitap şekli kabul edilmemektedir.(yenge, bayan, abla, bacı gibi) Müşterilerimize güler yüzlü ( ama asla laubali değil ) davranmalısınız. Efendim ve siz kelimelerini kullanmalısınız.Müşterilerden hesap alınması işlemlerini yürütmelisiniz. Ödeme alınmasını dikkatli bir şekilde yürütmelisiniz. Konukların şikayetlerini oldukça kısa sürede gidermeye çalışmalı, çözemediğiniz durumlarda amirinize bildirmelisiniz. ( müşteri para üzerine itiraz ettiğinde, yemekle ilgili problemlerde, servisle ilgili problemlerde, müşteri rahatsızlandığında… gibi )
4.4. SERVİS SONRASI SİZDEN BEKLEDİKLERİMİZ…    

Arıza ve hasarları belirlemeli, üstlerinize bildirmelisiniz. Olağan üstü durumlarda zaman kaybetmeden amirinize haber vermelisiniz. Servis sonrası ( gün sonu ) yapılan işlemleri denetlemelisiniz. Salonları temizlemeli.Araç gereç ve donanımları temizlemelisiniz.


Garson ilanı için istenilen özellikler ve detaylar

İlan lokasyonu İstanbul Anadolu / Tümü
İstanbul Avrupa / Tümü
İlan Tarihi 30/05/2016
Cinsiyet Belirlenemedi
Çalışma Şekli Tam zamanlı
Firma KAYA OTEL
Sektör / Bölüm / Pozisyon Turizm-Otelcilik / Yiyecek ve İçecek / İşçi