Güvenlik prosedürleri konusunda aşçılık derecesi veya ön lisans derecesi ve sertifikası
En az 3 yıl Şeflik tecrübesi
Güçlü koçluk becerisi ve ekip motivasyonu sağlayabilme
Üst düzey iletişim becerileri
Kusursuz hijyen standartları
Yaratıcı aşçılık becerileri
Mutfak Takım Çalışanlarının yönetimi ve denetlenmesi
İşe yeni başlayan ve mevcut Takım Çalışanlarını gıda/mutfak güvenliği, üretim standartları ve diğer Şirket prosedürleri konularında eğitmek
Bütün Marka Standartlarının ve diğer şirket insiyatiflerinin uygulanmasını sağlamak
Bütün gıda hazırlıklarının gıda güvenliği yönetmeliklerine uygun olarak yapılmasını sağlamak
Bütün temizlik program ve çizelgelerine uyulmasını ve Mutfak alanlarının hijyen standartlarına uymasını sağlamak
Menülerin geliştirilmesi ve ilgili maliyet hesaplarının yapılması
Yer yer ortaya çıkabilecek her türlü soru veya şikayete cevap vermek
Bütün teslimatların kalite, miktar ve depolama bakımında kontrol edilmesini sağlamak
Gereken her türlü iletişim/eğitim toplantısına katılmak
Çalışma Kılavuzu veya görev kartlarında detayları verilen ürün özelliklerine uygun bir şekilde yemeklerin hazırlaması, pişirilmesi ve sunulması
Mutfak donanımının kullanımı ve temizliği esnasında doğru prosedürler ile hijyen ve güvenlik şartlarına harfiyen uyulması
Çalışma alanlarının her zaman temiz ve düzenli tutulmasını ve gıda maddelerinin güvenli ve hijyenik bir şekilde taşınmasını sağlamak
Bütün bozulabilir ve kuru gıda stoklarının verilen tarihlerde düzenli olarak çevrilmesini ve kullanılmasını sağlamak